Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde iki gündür devam eden kar yağışı ve tipi sebebiyle beyaz kar örtüsünün hakim olduğunu belirterek, araç sürücülerini, kar lastiği ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Yozgat’ta kar yağışı ve olumsuz etkilerinin önüne geçebilmek amacıyla Valilik bünyesinde kriz masası oluşturuldu. Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, Karayolları 65’inci Şube Şefi Ferdi Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Sağlık Müdürü Fatih Şahin katıldı.

İki gündür yoğun kar yağışı olduğunu ve yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Yazıcı, "Kar yağışı merkez dâhil tüm ilçelerde etkisini gösterdi. Bu nedenle ilgili müdürlüklerimizle kriz masası oluşturduk. İl genelinde tüm kurumlar üzerine düşen sorumluluklarla ilgili planlama yaptı ve yerine getirildi.” diye ifade etti.

Tüm kurumların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini söyleyen Yazıcı, “Emniyet ve jandarma birimlerimiz denetimlerini artıracak. Vatandaşlarımız da bu olumsuz şartlarda kış lastiği ve zincir olmadan yola çıkmasınlar. Tüm bu çalışmalarımızı en kötü durumlara göre hazırladık ve ona göre çalışmalarımızı yürüttük. İnşallah olumsuzluğu çok fazla yaşamadan en az sorunla bu durumu atlatacağız.” dedi.

Karla mücadele ekiplerinin günün her saatinde göreve hazır olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, şöyle devam etti: “İl Özel İdaresi olarak 14 ekibimiz 29 noktada yol açma çalışması yapıyor. 22 greyder, 10 karmak, 12 yükleyici, 8 kepçe ile birlikte çalışmalar devam ediyor. Öğlen saat 12 itibariye 20’si merkez olmak üzere 125 köyümüzün yolu kapalı. Karayolları noktasında ise Kızılcaova yolu hariç faaliyetler devam ediyor. 24 tane bıçaklı ve tuz sericisi aracı, 2 solüsyon aracı, 10 greyder, 8 yükleyiciyle birlikler çalışmaya devam ediyor. En önemli alanımızdan sağlıkta ise 24 tanesi 112'de kullanılmak üzere 61 ambulans hazır bir şekilde bekliyor. 2 paletli, 4 tane de 4 çarpı 4 ambulansımız göreve hazır.”