Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne Vali Yardımcısı Abdullah Aslan imzasıyla bir yazı göndererek, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kuşadası ilçesi, Güzelçamlı Mahallesi'ndeki Kenan Evren Caddesi'ne oy birliğiyle adı verilen Erdal Eren'in açık kimlik bilgisini istedi ve Aydın'a geçmişteki hizmetlerini sordu. Kenan Evren Caddesi'nin isim değişikliği sonrası tabelasının da değiştiği belirtildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı ilk toplantısında oy birliğiyle Kenan Evren Caddesi'nin adını değiştirmişti. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclis, 12 Eylül darbesinin baş aktörü olan ve kısa bir süre önce hayatını kaybeden Kenan Evren’in adını taşıyan caddenin ismini 'Erdal Eren Caddesi' olarak değiştirdi. Aydın Büyükşehir Belediye İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın teklifiyle meclise gelen değişiklik, oy birliğiyle kabul edilmişti.

Caddenin isminin Erdal Eren Caddesi yapılmasından sonra Aydın Valiliği İl Mahalleli İdareler Müdürlüğü'nden Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan imzalı yazıda, caddeye ismi verilmek istenen Erdal Eren'in kimlik bilgilerini ve Aydın'a geçmişte yapmış olduğu hizmetlerin kendilerine bildirilmesi istendi. Yazıda, "Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Mahallesi'nde bulunan caddeye ismi verilen Erdal Eren'in açık kimliği ile Aydın'a geçmişte yapmış olduğu hizmetlere ilişkin bilgi ve belgelerin valiliğimize gönderilmesini rica ederim." denildi.

ERDAL EREN KİMDİR?

Erdal Eren (25 Eylül 1961 Şebinkarahisar, Giresun - 13 Aralık 1980 Ankara)
12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü için hüküm giyen ve asılarak idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Ankara Yapı Meslek Lisesi öğrencisi.
Erdal Eren, Sinan Suner'in öldürülmesini protesto etmek için 2 Şubat 1980 günü düzenlenen gösteride gözaltına alınan 24 kişinin arasındaydı. Gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Erdal Eren, yargılanarak suçu sabit bulundu ve 19 Mart 1980 tarihinde idama mahkûm edildi. 12 Eylül darbesinden sonra Milli Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan karar, 13 Aralık 1980'de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde idam edildi.