İzmir'de kendilerine polis süsü vererek, işyeri bulunan Suriyeli vatandaşları dolandıran ve gasp eden iki kişi gözaltına alındı. Polis kıyafetleriyle yakalanan iki zanlı tutuklandı.

Konak ilçesi Basmane semtinde, polis kıyafeti giyen bazı kişilerin, Suriyelilerin işyerlerine giderek silah tehdidiyle para ve değerli eşyaları gasp ettikleri şikayetleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Kendilerini polis olarak tanıtan zanlılar, 10 Ağustos 2015 tarihinde Suriye vatandaşı A.M.’nin işyerinden 43 bin dolar ve 25 bin euro para ile cep telefonunu silahla gasp etti. 14 Ağustos tarihinde ise M.G.’nin 35 bin dolar, aynı tarihte A.A.’ nın 11 bin dolar ve bin lira parasını silahla gasp ettiler. 18 Ağustos'ta ise dört Suriye vatandaşının paralarını silahla gasp ettiler.

POLİS KIYAFETLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, zanlıların B.O. ve R.G. olduğunu tespit etti. Zanlılar, son olaydan bir gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet kelepçe, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet fişek, 2 adet komiser apoleti ve 1 adet polis amblemli polis gömleği ele geçirildi. Gasp Büro Amirliği'nde yapılan canlı teşhiste mağdurlar, B.O. ve R.G. isimli şüphelileri teşhis etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen iki zanlı, birden fazla kişi tarafından silahlı yağma suçundan dört defa ayrı ayrı tutuklandı.