Terör örgütü PKK, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Hatay, Erzurum, Van, Hakkari ve Mardin’de 10 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılarda can kaybı olmadı. Muş'un Varto ilçesinde tabanca ile saldırıya uğrayan 3 askeri personel ile Yüksekova'daki saldırıda 6 yaşında bir kız çocuğu sağ diz kapağından yaralandı.

Terör örgütü PKK’nın saldırılarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmeler şöyle:

MERKEZ / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu yaklaşık yedi-sekiz terörist tarafından, Diyarbakır / Sur ilçesi Kengerli Mahallesi bölgesinde, özel bir şirketin Kuruçay Gölet şantiyesinde bulunan iki iş makinesi ve bir kamyon yakılmıştır.

VARTO / MUŞ

Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist tarafından, Muş / Varto ilçesi Merkez Mahallesinde, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında görevli üç personele tabanca ile silahlı saldırı düzenlenmiştir. Yaralı personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

KARAKOÇAN / ELAZIĞ

Bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Elazığ / Karakoçan ilçesi Karakoçan köyü bölgesinde, yol emniyet görevi icra eden Jandarma unsuruna silahlı saldırıda bulunulmuştur.
Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

İSKENDERUN / HATAY

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Hatay / İskenderun Karayılan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.
Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.
Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

ŞENKAYA / ERZURUM

Bölücü Terör Örgütü mensubu 15-20 terörist tarafından, Erzurum / Şenkaya ilçesi Soğuksu mevkiinde, Erzurum / Şenkaya, Ardahan / Göle kara yolu kesilerek, üç çekici ve iki otomobil durdurulmuş, durdurulan araçlardan üç çekici yakılmıştır, müteakiben bölgede bulunan bir menfez tuzaklanmıştır.

GEVAŞ / VAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Van / Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından devriye faaliyeti ile görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca, Van / Gevaş ilçe merkezinden geçişi esnasında, El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlenmiştir. Olayda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

ÇUKURCA / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri / Çukurca’da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine iki adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur.
Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir.

YÜKSEKOVA / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 08.00-08.10 saatleri arasında ve 11.25 sularında, Hakkâri / Yüksekova’da, 7’nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Üs Bölgesine havan ile toplam beş atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, hudut unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir. Yapılan silahlı saldırı esnasında Dağlıca köyüne düşen havan mermisinin patlaması sonucunda, altı yaşında bir kız çocuğu sağ diz kapağından yaralanmıştır.

MERKEZ / BİTLİS

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis / Merkez Döşkaya köyü bölgesinde, bir firmaya ait yol yapım şantiyesinde, şirkete ait bir adet iş makinesi (kırıcı) yakılmıştır.

MİDYAT / MARDİN

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Mardin / Midyat Sivrice Mahallesi Beyazsubaşı Mezrası mevkiinde, cep telefonu operatörlerine ait baz istasyonu yakılmıştır.