2016 yılında Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, terör örgütü PKK'lıların saldırısında şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Haşim Yenigül'ün eşi Leyla Yengül, şehitlerin ismini kullanarak istenen yardımlara ateş püskürdü.
Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan geçici görevle gittiği Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalındaki Dağbaşı Tepe bölgesinde dün terör örgütü PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan uzman çavuş Haşim Yenigül'ün eşi Leyla Yengül, kendi sosyal medya hesabından, şehitlerin isimlerini kullanarak toplanan yardımlar için sert sözler kullandı.
“Sahi insanlar ne ara bu kadar karaktersizleşti ne ara bu hale geldi bu insanlık” diyen Leyla Yenigül şunları dile getirdi: “Son zamanlarda oldukça yaygın olan haberler ve bu akşam sosyal medyada yayılan bu fotoğraf. Sahi insanlar ne ara bu kadar karaktersizleşti ne ara bu hale geldi bu insanlık. Bazen eşim için diyorum ki bu haysiyetsiz, onursuz, gurursuz insanlıktan kurtuldu. Şehit aileleri olarak bizlerin asla maddi olarak hiçbir ihtiyacımız yoktur. Devlet bizlerin sonuna kadar arkasındadır. Hangi köpek buna kalkışır ki, şehit ailesi çocuğu için kıyafet toplar yahut para toplar. Hiçbir şehit ailesi kalkıp kimsenin kapısına benim ihtiyacım var diye gitmez veya yardım kabul etmez. Günlerdir yalan haberlere itibar etmeyiniz. Nazikçe uyarılmakta ama ben bu kadar nazik olamayacağım. Bu soysuz şerefsizlere kanıp inanmayın. Bizler için yardım yapacaksanız önce vatana hainlik etmeyin. Aldığınız nefesin, bastığınız toprağın, yediğiniz, içtiğiniz, güldüğünüz, gezdiğiniz yerlerin bedelini ödeyen birilerinin olduğunu unutmayın. Bayrağa baktıkça o al rengin herhangi bir renk değil şehitlerimizin kanından geldiğini unutmayın. Vatana hainlik edene, söz getirene fırsat vermeyin. Ha bide bulunduğunuz ildeki şehitliğe gidip Şehitlerimizi ziyaret etmeyi unutmayın. Bizlere yapılacak tek iyilik budur” dedi.

Haber: Mustafa Kılınç