Kars'ta Ebu'l Hasan Harakan-i Hazretleri'nin türbesinin bulunduğu külliyede başlatılan inşaat çalışmalarında sökülen onlarca ağacın kesimini görmezden geldiği iddia edilen Kars Müftüsü Mehmet Genç'e vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) 'ağaç' ile ilgili hadislerinden örnek vererek, ağaç kıyımlarının durdurulmasını istedi.

Anadolu'nun manevi fatihi Ebu'l Hasan Harakan-i Hazretleri Külliyesi'nde başlatılan proje çalışmalarında ağaçların sökülecek olmasına tepkiler dinmezken, çalışmalar ise buna rağmen devam ediyor. Proje ile alanda yıllardır bin bir emekle yapılan yapılanlar sökülüyor. Proje kapsamında onlarca ağacın sökülecek olması ise dikkatlerden kaçmıyor. Çalışmaların başladığı alanda ağaçlar bir bir sökülürken, bugün külliyeyi ziyaret eden ve çorba dağıtımına katılan Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, ağaç kıyımını görmezden geldi. Ağaç kıyımına tepki gösteren vatandaşlar, " 'Biraz ağır ol. Ağaca vurarak, onu kırıp dökerek değil, tatlılıkla sallayarak yaprağını dök' buyurarak müdahale eden İslam peygamberinin hadislerinden müftü haberdar değil mı?" diye sordu.

'HAVUZ OLUŞTURULABİLİR'

Öte yandan Müftü Genç ise alandaki incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, Harakan-i Külliyesi çevre düzenlemesi içerisinde aş evi ve imarethane yapılacağını söyledi. Müftü Genç, "Bu yöremize müjde olsun. Bundan sonra artık kim olursa olsun bize destek veren A-B-C ve esnafımız olsun, çeşitli kuruluşlar olabilir... Yani bize destek vermeye kim gelir ise burada bir havuz oluşturulabilir. Bu havuzdan da yardımlarımız tek elden halkımıza sunulabilir" şeklinde konuştu.

Harakan-i Külliyesi için alelacele proje çıkarılması karşısında Harakan-i gönüllülerine seslenen Ayşe Aktürk, "Ağaçlar söküyorlar. Burada yıllar önce her türlü ahlaksızlık yapılıyordu. Buraların eski halini kimse bilmiyor. Buralar bu kadar temizlendi, bu beyler o zaman neredeydiler? O kadar emek edildi, pislikten arındırıldı. Bütün Harakan-i Hazretleri sevenlerine, gönül dostlarına sesleniyoruz. Nerede hazret gönüllüleri? Sadece soruyorum!" diye tepkisini dile getirdi.