Son yıllarda giderek artan görevi başındaki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının bir yenisi Eskişehir’de yaşandı. Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi’nde görevli Doktor İ.U., rapor vermediği Büyükşehir Belediyesine bağlı ESTRAM’da görevli vatman tarafından darp edildi. Vatman, rapor yazdırma talebini kabul etmeyen doktora elindeki telefonla vurdu. Doktorun sol gözü şişti morardı, kaşının üzeri hafif açıldı.

Olay, merkez İlçe Odunpazarı’ndaki Ağız ve Diş Sağlı Hastanesi'nde gerçekleşti. İddiaya göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESTRAM’da görevli olan ve ismi açıklanmayan vatman Doktor İ.U.’ya giderek rapor istedi. Doktor İ.U.’nun ‘hasta değil misiniz?’ sözleri üzerine vatman, “Hayır muayene olmaya değil, rapor almaya geldim” cevabını verdi. İ.U. ise vatmana, hasta olmayan bir kişiye rapor yazamayacağını belirterek, talebi reddetti. Bunun üzerine vatman, elindeki telefonla doktora saldırarak darp etti. Doktor İ.U.’nun gözü şişerek morardı, kaşının üzerinde hafif yarılma oluştu. İlk müdahalesi burada yapılan Doktor İ.U.’ya 15 gün iş göremez raporu verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi, Doktor İ.U.’ya görevi başında yapılan saldırıyı kınadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, tüm uyarılara ve yasal düzenlemelere rağmen sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilemediğini ve her geçen gün aksine arttığını söyledi. “Fedakârca görevlerini yapan, tek derdi insanımızın hayatını kurtarmak olan, sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddete yeter artık diyoruz.” diyen Başkan Köksal, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli üyemiz diş hekimi İ.U. arkadaşımız darp edilmiştir. Darp eden kişi, 'Ben muayene olamaya gelmedim, rapor almaya geldim' diyerek illegal rapor almaya çalışmış ve yasal olmayan isteği gerçekleşmeyince zorbalığa başvurmuştur. Bu kişi Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESTRAM işletmesinde vatman olarak çalışmakta ve halka hizmet noktasında sorumluluk sahibi olması durumun vahametini daha da arttırmaktadır. Bu kişinin vatandaşa hizmet noktasında hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etmesi kabul edilemez. Bu konuda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i göreve çağırıyoruz.”

Başkan Köksal, “Ülkemizin çeşitli bölgelerindeki sağlık çalışanlarına karşı girişilen şiddetin artarak devam etmesi göz önünde tutulduğunda sağlık çalışanlarının güvenliğinin ciddi bir sorun haline geldiğini görmekteyiz. Şiddet hiçbir zaman hak arama yolu değildir. Hiçbir zaman da olmamalıdır. Hiçbir canlı şiddeti hak etmez. Hiç bir sorun da şiddetle çözülemez. Bu darp olayını ve bunu gerçekleştiren şahsı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.