Farklı din, dil, ırk ve renkler hoşgörü iftarında buluştu. Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM), farklı ülkelerden gelen misafirleri iftarda ağırladı. İftarda birlik beraberlik ve hoşgörü mesajları verildi.

‘Birleşen Gönüller ve Hoşgörü İftarı’, sloganıyla farklı inanç, kültür ve milliyet gruplarından insanlar AKDİM’in bahçesinde bir araya geldi. İftara katılan davetliler sevgi, hoşgörü, kardeşlik gibi konuların üzerinde dururken, birlikte yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu fikrinde birleşti. Hoşgörü iftarına Antalya'da yaşayan farklı ülke vatandaşları, dostluk dernekleri temsilcileri ve dini temsilciler de katıldı.

AKDİM Genel Sekreteri Uğur Kepir, herkesi kendi konumunda kabul eden, barış, diyalog ve hoşgörüyü temel alan bir ülkede yaşama isteklerini ve bunu dünya şehri Antalya'da bir kez daha göstermiş olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti. Antalya’da kültürlerin barış ve kardeşlik içinde yaşadığını gördüğünü ifade eden Uğur Kepir, "AKDİM olarak nefretin, şiddetin ve kavganın olmadığı, onların yerine sevginin, saygının ve birbirine karşı sorunluluğun olduğu bir dünya için buradaki gönül dostlarımızla hep birlikte çalışıyoruz." dedi.

İftara katılan Ukraynalı Mihail, AKDİM’e böyle güzel bir hoşgörü ortamını oluşturduğu ve gönüllerinde herkese yer verdiği için teşekkür etti. Öte yandan iftara katılan yabancı davetlilere küçük birer hediye takdim edildi. Ramazan’ın kardeşlik mesajını veren kendi dillerinde birer not kendilerine verildi.