Son 3 sezonun en bereketli kar yağışını alan Erciyes’te kar kalınlığı, 1 metre 20 santimi geçti. Yağan kar ve meteorolojik tahminler, kayak sezonunun en az 3 hafta uzaması beklentisini doğurdu.

Kayseri’de kar geri geldi. Uzun bir aradan sonra şehir merkezine bu sabah kar yağmaya başladı. Kış Turizm Merkezi Erciyes’te ise geçtiğimiz Cumartesi gecesinden itibaren aralıklarla yağış devam ediyor. Yağış Pazar gecesinden itibaren ise yoğunluğunu arttırdı. Ölçümlere göre kar kalınlığı 1 metre 20 santimi aştı. Kaymaya uygun hale getirilmesi için sürekli ezilen pistlerde ise kalınlık 50 santimi geçti. Kayseri – Tekir Kapı ve Develi ulaşımını sağlayan kara yolunun açık tutulması için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Ekipler, yollarda kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıyor.
Meteorolojik tahminlere göre Erciyes’te kar yağışı yarın ve Çarşamba günü de yoğun şekilde devam edecek. Çarşambadan sonra kar yerini soğuk havaya bırakacak.

Erciyes’in aldığı kar miktarı, turizm yatırımcıları ve kayak severleri mutlu etti. Erciyes A.Ş. yetkilileri, Erciyes’te son 3 yılın en fazla kar yağışının gerçekleştiği sezonu yaşadıklarını söylediler. Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde kayak sezonunun uzayabileceğini ifade ettiler.

Turizmci Mehmet Eğlenceoğlu da, geçen sezonun kurak geçtiğini anımsatarak, “Kayak severler suni karlamayla birlikte 45 santim kar üstünde kaymıştı” dedi. Kar yağışının devam etmesini beklediklerini anlatan Eğlenceoğlu, “Sezonun nisan ayının ilk haftası sona ermesi bekleniyordu. Ancak yoğun kar yağışı sezonun nisan sonuna kadar uzamasını sağlayacak. Meteorolojik tahminler ve pistlerdeki kar kalınlığı bizi böyle düşündürüyor.” diye konuştu.