Niğde'nin Altunhisar ilçesinde gece etkili olan yağışta su alan tek katlı kerpiç bir evin çökmesi sonucu 4 kişi enkaz kaldı. Enkazda kalanlardan 3'ü yaralı olarak kurtarılıp hastaneye kaldırıldı. Moloz yığınlarının altında olduğu belirtilen 1 kişiyi arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Altunhisar ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi'nde tek katlı kerpiç ev, gece etkili olan aşırı yağış sebebiyle su aldı. Kerpiç ev sabah saatlerinde hane sakinleri uykudayken büyük bir gürültüyle çöktü. Evde yaşayan Fadimana Sabanlı (60), oğlu Remzi Sabanlı (18), kızı Zeliha Durakan (25) ve 1 yaşındaki torunu Nurcan Durukan enkaz altında kaldı. Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, enkaz altından ilk olarak ev sahibi Fadimana Sabanlı'yı kurtardı. Arama kurtarma ekipleri ve köpeklerin de katıldığı çalışmada enkaz altındakileri kurtarmak için zamanla yarışıldı. Yapılan çalışmalarda eşiyle sorunları olduğu için annesinin evine yerleşen Zeliha Durukan ve 1 yaşındaki kızı Nurcan Durukan da yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı.

Ambulansla Altunhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Fadimana Sabanlı ve kızı Zeliha Durukan'ın durumunun ağır olduğu, torunu Nurcan Durukan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Enkaz altında olduğu belirtilen Remzi Sabanlı'yı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.