Yakutistan’da düzenlenen çok disiplinli Tuymaada olimpiyatlarında Romanyalı öğrenciler toplam 10 madalya kazandı. Madalyalardan 5’i Bükreş Türk okulu öğrencilerinden geldi. Olimpiyatlarda kimya dalında geçen yılın şampiyonu Cristian Robert Raclea, tam puanla yine altın madalya kazanarak Romanya’nın yüz akı oldu.

Rusya Federasyonu’na bağlı Yakutistan’da düzenlenen çok disiplinli bilim olimpiyatlarında Romanyalı öğrenciler kazandıkları 10 madalyayla büyük başarı elde etti. Matematik, fizik, kimya ve bilgisayar dallarında yapılan yarışmalarda, Türk okulu öğrencileri 5 madalya ve 1 mansiyon ödülü ile Romanya’nın yüz akı oldu. Hava alanında aileleri ve öğretmenleri tarafından karşılanan öğrencilerden Bükreş Bilgisayar Lisesi öğrencisi Darius Marian bilgisayar dalında altın madalyaya kazandı. Aynı okuldan Maria Velicu kimya dalında, Robert Raveanu ve Mihai Ovidiu Popa fizik dalında gümüş madalya kazanan isimler oldu. Matematik dalında ise bir başka Türk okulu öğrencisi Mihnea Gabriel Doica bronz madalya ve Popa Ştefan matematik alanında mansiyon ödülü aldılar.

Romanyalı öğrencilerin 3 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya topladığı Tuymaada yarışmalarında, en başarılı sonucu kimya dalında Cristian Robert Raclea isimli öğrenci elde etti. Geçen yılın şampiyonu Raclea, bu yıl tam puanla yeniden altın madalya kazandı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Yakutistan özerk cumhuriyetinin başkenti Yakutsk’ta bu yıl 22. kez düzenlenen çok disiplinli Tuymaada bilim olimpiyatlarına 6 ülkeden 150’yi aşkın öğrenci katıldı.