Sabah gazetesinin 21.01.2015 tarihli 1. ve 14. sayfalarında 'İç Anadolu İmamları' başlıklı haberde Yusuf Çakır'ın hedef gösterildiğini belirten avukat Sebahattin Baturen, haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Av. Sebahattin Batur, bahse konu olan haberde müvekkilinin resmi kullanılmak sureti ile 'Pensilvanya ahtapotunun kolları', 'Paralel devlet yapılanmasının İç Anadolu imamları' başlıklı haberde, içeriği itibariyle gerçek dışı iddialara yer verildiğini kaydetti. Batur, "Ayrıca kullanılan ifadeler ve yöneltilen suçlamalarla müvekkilimin kişilik haklarına açık bir saldırı niteliği taşımaktadır. Haber içeriğinde müvekkilimin 'Aksaray il imamı olduğu, il imamlarının Pensilvanya'ya giderek talimatları bizzat Fethullah Gülen'den aldığı' iddiaları yer almıştır. Bu iddialar gerçeğe aykırıp olup kabul edilemez. Haber tamamen hayal ürünü. Hukuk dışı illegal bir yapı olduğu, bu yapı ile müvekkilimin de ilişkisinin bulunduğu ve müvekkilimin bu yapının bir parçası olduğu gösterilmeye çalışılmıştır. Müvekkilim Akçağ Eğitim Paz. ve Sağlık Hiz. AŞ bünyesinde faaliyet gösteren özel bir okulda Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 10.10.2014 tarihli çalışma izni doğrultusunda Din Kültürü öğretmeni olarav görev yapmaktadır. Bunun dışında haberde iddia edildiği gibi müvekkilimin il imamı veya buna benzer herhangi bir görevi bulunmamaktadır. Belgesiz ve mesnetsiz bir şekilde müvekkilimin ilişkilendirilmeye çalışılması iftiradan ibaret olup müvekkilimin kişilik haklarına açıkça saldırı mahiyetindedir." dedi.

''Bu yalan haberleri yapanlar bir gün mutlaka hesap verecekleridir'' diyen Avukat Sebahattin Batur, açıklamasında şunları ifade etti: "Anayasa'nın 28. ve 5187 sayılı Basın Yasası'nın 3. Madde'sinde ifadesini bulan 'basının haber verme hakkının gerçeklik, güncellik, kamu yararı ile sınırlı olduğu' belirtilmiştir. Yapılan bu haberlerde bu sınırın aşıldığı anlaşılmaktadır."