Hatay’da Suriye’den getirilen bir yaralının cebinden kaldırıldığı hastanede el bombası düştüğü iddia edildi. İddia hakkında yetkili makamlar tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başından şarapnel parçası ile yaralanan Abu Bilal (22) getirildi. Acil Serviste ilk müdahale yapılırken iddiaya göre yaralı Suriyelinin cebinden el bombası düştü. Bombanın fark edilmesi üzerine sağlık ekipleri müdahaleyi yarıda bırakarak acil servis boşaltıldı. Durumun polise bildirilmesi üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri ilk incelemelerini tamamlayarak patlamamış el bombasını Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

YETKİLİ MAKAMLARDAN HENÜZ AÇIKLAMA YAPILMADI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde meydana geldiği iddia edilen olayla ilgili yetkili makamlardan açıklama yapılmadı.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu iddiayı İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı olarak cevaplandırması talebi ile TBMM’ye soru önergesi verdi. Ediboğlu soru önergesinde İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya hastane çalışanlarından alınan bilgiler üzerine şu soruları yöneltti: "17.02.2015 tarihinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi etmek için getirilen yaralı bir Suriyeli militanın üzerinde bomba bulunmuştur. Acil servise doktor muayenesi için getirilen militanın tedavi edilirken üzerinde bomba görüldüğü, bunu üzerine doktorların hemen polisleri arayıp bilgilendirdiği, olay yerine gelen bomba imha ekipleri ve polislerin hastaneye kimseyi yaklaştırmadığı çalışanlar tarafından bildirilmiştir. Bu çerçevede; Hastanelerde güvenlik nasıl sağlanmaktadır? Nasıl oluyor da üzerinde bomba olan bir yaralı sınırdan alınarak hastane içerisine rahatlıkla gelmektedir? Eğer hastaneye getirilen Suriyeli teröristin üzerindeki bomba patlasa idi bunun sorumluluğu kimin olacaktı? Bugüne kadar Suriye'de çatışma sonrası yaralanıp Türkiye'ye getirilen kaç Suriyeli vardır? Sınır kapısından ve sınırdan geçen kişiler kontrol edilmeden mi gelmekte veya geçmektedir? Bu yaralı hakkında hastane ve adli kayıtları tutulmuş mudur, herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Tüm bu konularla ilgili kamuoyunu aydınlatmayı ve açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?"