Yazar Yaşar Kemal, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Harkaçtığı Köyünde İnce Memed heykeli başında düzenlenen program ile anıldı.

Kültür Vakfı Şubesi ve Kadirli Belediyesi tarafından Harkaçtığı Köyü Eğitim ve Kültür Müzesi bahçesinde düzenlenen program, dualarla başladı.

BABASININ ADADIĞI KURBAN KESİLİRKEN BIÇAĞIN DEĞMESİYLE GÖZÜNÜ KAYBETMİŞ

Yaşar Kemal'in yengesi Fatma Songül(82), Yaşar Kemal'in annesinin 7 sene sonra hamile kaldığını aktarıp, "Kayınbabam Yaşar ağabeyime adak adamış. Kurban kesmiş, kurbanın ayağını ağabeyime tutturmuşlar. Kurban yüzülürken bıçak yanlışlıkla ağabeyimin gözüne gelmiş. Ağabeyim kendi adak kurbanından kör olmuş. Yaşar Kemal ile aynı köyde büyüdük. Gidip yaşça büyük insanları bulur onlardan bilgi alırdı. Hikayeler masallar yazardı. Yaylalara gider büyükleri bulurdu. Çok iyi bir insandı.'' dedi.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Türkiye'nin önemli bir yazarını kaybettiğini belirterek, ''Kadirli'nin yetiştirdiği sayılı yazarlardan olan Yaşar Kemali kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Yaşar kemal çok değerli bir insandı Allah rahmet eylesin..'' şeklinde konuştu.

Harkaçtığı Köyünde gerçekleşen program Kur'an okunmasının ardından son buldu.