14 Ocak'tan bu yana İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 92 yaşındaki Yaşar Kemal'in vefatı köylülerini de üzdü.

Yaşar Kemal, 1923 yılında Osmaniye'ye bağlı Hemite köyünde doğdu ve asıl adı Kemal Sadık Göğçeli idi. İstanbul'da hayatını kaybeden usta yazar Yaşar Kemal'in doğduğu Osmaniye'nin Gökçedam (Hemite) Köyü'nde yaşayan ve 20 yıl birlikte yaşayan çocukluk arkadaşı 90 yaşındaki Veli Kılıç ve Hemiteliler Yaşar Kemal'in cenazesinin köyünde, babasının yanına yada Yaşar Kemal Parkının içerisine defnedilmesini istedi.

Osmaniye merkeze bağlı Gökçedam Köyü'nde ki arkadaşlarından Veli Kılıç, Yaşar Kemal'in ölüm haberini televizyondan öğrendiğini anlattı. Yaşar Kemal ile çocukluğunun birlikte geçtiğini belirten Veli Kılıç, "20 yıl birlikte ağlayıp birlikte güldük. Evlerimiz karşı kaşıya idi. Kendisi çok iyi biriydi. Zamanında çok güzel ve iyi günlerimiz geçti. Ölümüne çok üzüldüm" dedikten sonra ruhuna Fatiha okuyarak dua etti.

Öte yandan köy sakinleri de kahvehanede bir araya gelip, Yaşar Kemal ile ilgili haberleri yakından takip etti. Köylüler, "Daha önce rahmetlinin Hemiteye gömülmek istediğini vasiyet ettiğini duymuştuk. Yaşar Kemal in cenazesi ya babasının yanına yada Yaşar Kemal Parkı'nın içine defnedilmesi içi Kirvesi olan Berhan Şimşek'den destek bekliyoruz." dediler.