Ankara Sincan ilçesinde müşteri gibi girdikleri kuyumculardan el çabukluğu ile 4 bin 500 TL değerindeki bilezikleri çalan 2 kadının, hırsızlık anını güvenlik kamerası kayıt etti.

Sincan Lale Caddesi 13 numarada bulunan kuyumcunun güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre; biri 60 yaşlarında, diğeri 20 yaşlarında iki kadın 5 bin Euro değerinde bilezik almak istediklerini söylüyor. Kuyumcuda tek kişinin bulunmasını fırsat bilen kadın hırsızlardan yaşlı olanı 8 adet bileziğin kolunda nasıl durduğuna bakmak isteyip, eline alıyor. Dükkan çalışanını vitrindeki bileziklere yönlendirmek için uğraşan kadın, el çabukluğu ile 2 bileziği 'tırnakçılık' yöntemiyle cüzdana atıyor. 4 bin 500 TL değerindeki bilezikleri çalan kadın, kuyumcunun getirdiği bileziklerden de alarak önceki bileziklerin üzerine koyuyor. Yaşlı hırsız, daha sonra yanında bulunan kızın yaklaşması için el işareti yapıp, çaldığı bilezikleri genç kızın cebine koyuyor. Amaçlarına ulaşan hırsız kadınlar bir süre sonra kuyumcudan çıkıyor.

"HIRSIZ OLDUĞUNU ANLIYORLAR"

Hırsızlığın yaşandığı kuyumcudaki çalışan Oğuzhan Özbayram, "Diğer kuyumcuya girmiş. Kamera kayıtlarından izlediğimize göre de birkaç bilezik istiyor vs.. Çok ilgilenmiyorlar hani, biraz da anlıyorlar hani, seziyorlar. Hırsız olduğunu anlıyorlar. Çok ilgilenmiyorlar, fazla bilezik vermiyorlar, benim yaptığım hata gibi. Birazda onların dükkanın da birkaç kişi olduğundan dolayı hırsız da çok üstüne varmıyor. Çıkıyor gidiyor.” açıklamasında bulundu.

"HIRSIZLIK ALIŞILDIK BİR DURUM OLDU"

Böyle insanların Allah korkusu olmadığını ve bunun için de hırsızlık yaptıklarını anlatan Özbayram, “Devletin verdiği cezalar mı eksik kalıyor. Bilmiyorum ama gözden geçirmek lazım, bu hırsızlara verilen cezaları. Çünkü çok kolay yapıyorlar, çok fazla arttı bunlar. İnsanların çalışıp didinip kazandığı paralar, böyle kolay bir şekilde çarptırması insana dokunuyor. Alışıldık bir durum oldu. Alışılmış bir durum olduğu için, insanlar bu işi kolay yapıyor artık. Emin olun o kamera kaydında göreceksiniz, yaşlı kadın o 14-15 yaşındaki çocuğa ders veriyordu. Hırsızlık dersi veriyordu. Emin olun. Hani ben çaldırmam, ben sağlamım demeyin, dükkanda yalnız kalmayın. Elinde çantası, cüzdanı olana biraz daha dikkatli temkinli olun. Tabiî ki her müşterinize temkinli olun. Tanıdık demeyin, gene temkinli olun.” uyarısını yaptı.
Emniyet güçleri, ilçedeki bu tür hırsızlık olaylarını gerçekleştirenlere karşı tedbirlerini artırdı.