Kağıthane’de, oy hırsızlığı iddiasıyla açılan 7 davayı asliye ceza mahkemesi görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Kağıthane’de oy hırsızlığı yapıldığı iddiasıyla açılan davaların görülmesine devam ediliyor. 30’a yakın sandık tutanağında tahrifat yapıldığı gerekçesiyle açılan davalardan 7’si bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İkinci duruşması yapılan dosyaları inceleyen mahkeme, sanık olan sandık başkanlarına yöneltilen sahtecilik suçunun kamu görevlisinin sahteciliği kapsamına girdiğini, bu suçlamanın da ağır ceza mahkemesi alanda kalan suç olduğunu belirtti.

Bu nedenle 2260, 1210, 1224, 1355, 2318, 1126 ve 1381 nolu sandıklarla ilgili açılan 7 ayrı davada da görevsizlik kararı verdi. Mahkeme, dosyaları ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Söz konusu sandıklara ait ilçe seçim kuruluna teslim edilen tutanaklarda tahrifat yapıldığı, CHP’nin oylarının AK Parti’ye yazıldığı iddia ediliyor. Oy hırsızlığı ile ilgili 30’a yakın dava devam ederken daha önce sadece bir dosya ağır ceza mahkemesine gönderilmişti. Ağır cezaya giden dava sayısı 8 oldu.