İzmir’de dün, Türkiye’nin şampiyon okullarından ve son LYS’de altı birinci çıkaran Özel Yamanlar Eğitim Kurumları’na düzenlenen polis baskınına, yerel basın da tepki gösterdi.

“Bu ne yaman çelişki?” manşetiyle çıkan Dokuz Eylül gazetesi, Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunun ateş içinde olduğunu, bazı yerlerde sözde özerklik ilan edildiğini ve sokağa çıkma yasağı olduğunu, polisinse terör örgütü diye anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bastığını yazdı. Birinci sayfadan verdiği haberde, artan terör olaylarına dikkat çekerek eğitim kurumlarına yapılan baskınları eleştirdi. Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır Lice’de sözde özerklik ilan ettiğini belirten gazete, “Lice’de terör örgütü hendekler kazdı, Türk bayrağı yerine örgüt çaputunu direğe çekti. şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başladı. Yaklaşık 700 kişiden oluşan güvenlik güçleri, teröristlere yönelik gece operasyon başlattı. Operasyonda 1 asker şehit olurken 3 asker de yaralandı. Doğuda bunlar yaşanırken İzmir polisi de İzmir ve Karşıyaka Cumhuriyet savcılıklarının talimatı ile Yamanlar Okulları’na sabahın ilk ışıklarıyla baskın düzenledi. Okul yöneticileri ve okul binaları polis tarafından didik didik aranırken 20'ye yakın yönetici de gözaltına alındı. Eğitim kurumlarına yöneltilen suçlama, terör örgütü kurmak.” yazdı.

Ege Telgraf gazetesi de, “Yamanlar Koleji’ne sabah operasyonu” başlığıyla verdiği haberde, başarılarıyla tanınan Özel Yamanlar Eğitim Kurumları’na düzenlenen baskının kayıt döneminde yapılmasına dikkat çekti. Saat 06.30’daki baskının tepki çektiğini yazan gazete, siyasilerin baskına tepki göstermesine de geniş yer verdi.