Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yerel yayın yapan Koçarlı Haber adlı gazetenin bürosu, işyeri ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Gazetenin sahibi Şener Alevci, “CHP’li Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, muhalif olduğum, onun istediği gibi bir gazeteci olmadığım için gazetemi mühürletti.” dedi.

İlçede 10 yıldır yayın yapan gazetesinin bürosunun mühürlenmesinin tamamen siyasi olduğunu iddia eden Alevci, “Her siyasi partiye, gazetemde aynı mesafede yaklaşıyorum. Benim için önemli olan, ilçemizdeki halkımıza en doğru bir şekilde duyurabilmek. Belediye Başkanı Öztürk ile aramızın iyi olması, onun yaptığı yanlışları yazamayacağım anlamına gelmez. Ben de gazeteciliğin gereği olduğu gibi yapılan güzellikleri nasıl yazıyorsam, yapılan yanlışlıkları da yazmalıyım. Ben de işimin gereğini yaptım. Belediye hakkında birkaç olumsuz haber yapınca başkanımızla aramız açıldı. Bir de diğer siyasi partilerin de haberlerine gazetemde yer vermem başkanı rahatsız etti. Yani başkan, benim burada taraflı, yani sadece kendisini öven haberleri yapmamı istedi.” şeklinde konuştu.

Koçarlı Belediyesi’nin, diğer ruhsatsız işyerlerine bir hafta mühlet verdiğini ancak kendilerine uyarı vermeden mühürleme işlemi yaptığını öne süren Alevci, “Ruhsatsız olan işyerlerine nedense herhangi bir yasal işlem yapılmadı. Benim işyerimin ruhsatı bulunmadığı için mühürlendi. Yasa varsa bu yasa herkese eşit şekilde işlemeli. İşyerim mühürlendiği gün gerekli müracaatlarımı yaptım ancak seçimden önce gazetenin açılmaması için her türlü zorluğu çıkardılar. Bütün evraklarım tam olmasına rağmen ruhsat çıkarmadılar. Bizden önce bu işyerinde beş esnaf vardı, bunlara nasıl ruhsat verildi? Başkanın amacı, seçim öncesi gazetemin çıkmasını engellemek. Mührü kaldırsa da kaldırmasa da benim gazetem çıkmaya devam edecek. Halkın haber alma özgürlüğünü kimse kısıtlayamaz, susturamaz.” dedi.

Koçarlı Haber gazetesi bürosunun, ruhsatı olmadığının zabıta denetiminde ortaya çıktığını ve mühürlendiğini belirten Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk ise şunları kaydetti: “Bu iş, Koçarlı Belediyesi zabıta ekiplerinin denetiminde. Bu işe zabıta müdürlüğümüzden sorumlu başkan yardımcımız bakıyor. Benim bilgim yok. Muhalif olduğu için mühürlenme söz konusu değil. Zabıta ekipleri ruhsatları kontrol ederken denk geliyor. Bir orası değil, iki üç tane daha dükkan mühürlendi. Başkanlık seçimlerinde yanımdaydı, muhaliflik filan yok.”