Batman’da günlük basılan bir yerel gazete kurumlardan gelen baskı ve davaları protesto etmek amacıyla, 3 hafta boyunca manşetinde yemek tarifeleri ile çıktı.

Batman Yön gazetesi, 22 Aralık’tan itibaren yemek tarifi manşetleriyle okuyucularına ulaşıyor. Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Ferit Tunç, muhabirine yaptığı açıklamada, baskı ve kendilerine açılan davları protesto etmek amacıyla böyle bir duruma başvurduklarını belirterek, yapılan uygulamanın okuyucular tarafından ilgi gördüğünü kaydetti. Kentteki bazı kurumlarda yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri yazdıklarını ve bu haberlerden dolayı kendilerine dava açıldığını belirten Tunç, şöyle devam etti: "Bu manşetleri attığımızda vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Kimileri tasarım hatası dedi. Bu haberler hata değil kesinlikle tamamen tepkisel amaçlı yazdığımız manşetlerdir. Bazı kamu kurumlarına yönelik yaptığımız yolsuzluk haberleri onlara değil de bize soruşturma açılıyor. Çünkü Batman Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü gibi kurumlarda usulsüz işler yapılıyor. Ve biz bunları dile getirdik. Bu haberlerimizden dolayı bize 15 dava açıldı. Yani yolsuzluk yapan bu kurumlar davalarla karşı karşıya kalan biziz. Bu kurumlara soruşturma açılmadığı için onlar bize soruşturma açtı."

Bir başhekimi haber yaptıkları için kendilerine dava açıldığını beliren Tunç, "Başhekim görevi başında bir doktoru tokatlıyor. Biz bu durumu dile getirdik diye bize dava açıldı. Her haberimizin sonunda davalarla karşı karşıya kaldığımız için haber yapamaz duruma geldik. Bizde dedik ki bundan sonra bize dava açılmasın diye böyle tepki gösterdik." dedi.

"BELGESİ OLMAYAN HABERİMİZ YOK"

Gazeteyi 7 kişilik bir ekiple tüm habercilik ilke ve kurallarına bağlı olarak çıkardıklarını belirten Tunç şöyle devam etti: "Yayın hayatımıza başladığımız günden bu yana belgesi olmayan tek bir habere bir imza atmadık. Ancak hemen her haberimizle ilgili birileri bizi baskı altına almaya çalıştı. Batman Müze Müdürlüğü’nün kazı çalışmalarında görevli personele kilogramını 42 TL’den aldığı eti haberleştirdik, baskı ve davalara maruz kaldık."

BU MERCİDEKİ İNSANLAR SADECE YEMEK İSTİYOR

Haber yaptıkları kurumların başındaki insanların sadece yemesini bildiklerini ifade eden Tunç, "Biz de dedik madem yemek istiyorsunuz alın size yemek tarifeleri. Tepkimiz 3 hafta sürdü. Vatandaşlar gayet memnun kaldılar bu durumdan. Tepkimizi bir şekilde dile getirdik.” diye konuştu.