Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı 15 köyün sakinleri, yol onarımı için 4 yıldır yaptıkları taleplerine olumlu karşılık bulamayınca, tepki amacıyla kullanılmaz hale gelen yollara mısır ve patates gibi sebze ürünleri ekti.

Yol olarak kullanamadıkları yolları şu sıralar tarla niyetine kullanan köy sakinleri, tarla görünümü kazanan köy yollarında gerçekleştirdikleri bu ilginç eylemle durumu protesto etti.
Mutki'ye bağlı Yanıkçakır, Yazıcık ve diğer köy yolları başta olmak üzere 15 köye ulaşımı sağlayan grup köy yolunun uzun süredir onarılmadığını, bu yüzden çetin geçen kışın ardından köy yollarının tehlike arz ettiğini belirten Yanıkçakır köyü eski muhtarı Nafiz Yıldırak, yetkililere tepki amacıyla son çare olarak yola mısır ve patates ekmekte bulduklarını söyledi.

Araçların yollarda çoğu kez mahsur kaldığını ve bu yüzden de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Yıldırak, mahsur kalan araçları ise ancak traktörler yardımıyla kurtarabildiklerini belirtti. Köylere ulaşımın sağlandığı yaklaşık 40 kilometrelik grup köy yolunun toprak olan büyük bölümünün özellikle yağmurlu günlerde adeta çamur deryasına döndüğünü anlatan Yıldırak, şöyle konuştu: "Bozuk yolda yağmurla birlikte toprak zemin yumuşamasıyla zaman zaman köy minibüsleri çamura saplanıp kalıyor. Araçlar saplandığı yerden vatandaşların uzun uğraşları sonucu kurtarılarak yoluna devam edebiliyor. Yetkililerden bir an önce yollarına çözüm bulmalarını istiyoruz. Bu yoldan birçok köyün ulaşımı sağlanıyor. Ancak yolun hali adeta bir patates tarlası gibi. Yetkililerin gelip burada halimizi görmelerini istiyoruz. Adeta çamur deryasını andıran ve ulaşımın güçlükle sağlanabildiği yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz."

Bir hastaları olduğu zaman bile 'yolda kalırız' endişesi ile hastaneye gitmeye korktuklarını ifade eden köy sakinlerinden Ahmet Bozkurt ise yolun bozuk olmasından dolayı arabalarının da sürekli arıza yaptığını dile getirdi.

Köylülerden Cefa Kara da yolun bozuk olmasından dolayı çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Alın teri ile aldıkları araçların kısa zamanda hurdaya döndüğünü belirten Kara binlerce insanın faydalandığı grup yolunun bir an önce yapılmasını istedi,