Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı mesajda, kadına karşı şiddetin gerektiği şekilde caydırıcı cezalarla sonlandırılması dileğinde bulundu.

8 Mart Dünya Kadılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, kadına yönelik şiddetin ancak gerektiği şekilde caydırıcı cezalarla son bulabileceğini söyledi. Yorgancılar, “Kadına karşı şiddetin gerektiği şekilde cezalarla sonlandırıldığı, kadınların çalışma hayatında, siyasette çok daha aktif olduğu ve eğitim imkanlarının artırıldığı, eşit haklar, eşit fırsatlar dileğiyle Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.” dedi.

Mesajında ayrıca, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023’te 500 milyar dolar ihracat ve kişi başı 25 bin dolar gelir hedefine ulaşmak için sadece erkeklerin çalışmasının yetmeyeceğini vurgulayan Yorgancılar, "Ülkemiz nüfusunun yarısı kadınlardan oluşuyor. 2023 hedeflerine ulaşma yolunda kadınların iş hayatına daha fazla dahil olduğunu görüyoruz, ancak bu yeterli değil. Bunu daha da yukarılara taşımalıyız." diye konuştu.