Yozgat’ta eşini av tüfeği ile vurarak sakat bırakan kocanın yargılanmasına başlandı. Zanlı Ahmet B.'nin 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

Karısı Arzu B.'yi av tüfeğiyle yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Ahmet B.'nin (38) yargılanmaya başlandığı Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet B., Ankara GATA'da tedavi altında olan Arzu B.'nin yakınları, avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.
Cumhuriyet savcısı, iddianameye göre sanık B. için "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 13 ila 20 yıl hapis cezası talep etti. Yaklaşık 3 saat süren duruşmada tanık olarak Elmas Ç. ve Nuri Ç. dinlendi. Zanlının yakını olan tanıklardan Nuri Ç. sinir krizi geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Zanlı Ahmet B., savunmasında amacının eşini öldürmek değil, korkutmak olduğunu ifade ederek, eşini öldürmeyi planlamadığını her şeyin bir anda geliştiğini söyledi. Duruşma 2 Haziran'a ertelendi, Arzu B.'nin Ankara'dan ambulansla getirilerek ikinci duruşmaya katılacağı belirtildi.

Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nde geçen yıl 21 Ekim'de 14 yıllık evli ve 6 çocuk annesi Arzu B. (28) kocası Ahmet B. tarafından av tüfeğiyle yaralanmış ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede bacakları kesilmişti.