Antalya, Budur ve Isparta illerinin elektrik dağıtımını üstlenen şirketin faturaları geciktirerek yazması ve faturalara beklenenden yüksek bedellerin yansıtılmasına vatandaşların tepkisi devam ediyor.

Antalya’da bir grup Cumhuriyet Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi. Gösteri sırasında 15 metrelik dev bir pankart açıldı. Halkevleri Antalya Şubesi ise imza kampanyası düzenledi. Vatandaşların haklarını araması için itiraz dilekçesi örnekleri dağıttı.

Elektrik faturalarında beklediklerinin çok üstünde rakamları gören çok sayıda vatandaş bu duruma tepki gösteriyor. Antalya Halkevleri öncülüğünde protesto gösterisi düzenleyen vatandaşlar ellerinde “Hırsızlığa zorbalığa artık yeter, bu pisliği halk temizler” yazılı pankartlar taşıdı. Halkevleri Antalya şubesinin hazırladığı dev pankartta ise “Elektrik soygununa son; enerji hakkı satılamaz, her aileye 230 kw ücretsiz elektrik” ifadeleri yer aldı.

Grup adına bir açıklama yapan Halkevleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, Cengiz-Limak-Kolin, (CLK) Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketinin faturalar konusunda yaptığı açıklamaların gayri ciddi olarak değerlendirdi. Faturaların memur maaşlarına göre ayarlandığı iddiasını gülünç olarak değerlendirdi. Böyle bir ayar yapılması için 3 ay beklenmesine gerek olmadığını savundu.

Halkevleri ayrıca vatandaşların katılımıyla hafta başından itibaren akşam saatlerinde ışık kapatma eylemi yapacak. Meriç, vatandaşları bu eyleme katılmaya davet etti.