HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç'ta yaşanan katliamın faillerinin uzaklarda aranmaması gerektiğini ifade ederek, “Sorumlular bugün siyasete hükmedenlerdir.” dedi. IŞİD'le mücadelenin yapılmadığını savunan Yüksekdağ, “IŞİD'e TIR'larla silah taşınmasaydı bugün 30 gencimiz hayatını kaybetmezdi.” ifadelerini kullandı.

Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısının ardından patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Katliamın sorumlularının siyasete hükmedenler olduğunu savunan Yüksekdağ, AK Parti'nin IŞİD'le mücadele etmediğini öne sürdü. Saldırının tetikçisi ve gerçekleştiricisinin IŞİD çeteleri ve uzantıları olduğunu kaydeden Yüksekdağ, bu çetelerin Türkiye'de siyasi iktidarın oluşturduğu iklim ve topraktan beslendiğini söyledi. Siyasi iktidarı IŞİD'e karşı mücadelede uyardıklarını anlatan Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün derhal görevden alınması gerektiğini belirtti.

Saldırı sonucunda hayatını kaybeden gençlerin barış ve kardeşlik istediğini aktaran Yüksekdağ, "IŞİD'e TIR'larla silah taşınmasaydı 30 gencin hayatını kaybetmeyecekti." şeklinde konuştu. Saldırı ile ilgili olarak sorumluların hesap vermekten kaçamayacaklarını vurgulayan Figen Yüksekdağ, organize ve hazırlıklı bir katliamın işlendiğini ifade etti.