Hakkari'nin Yüksekova Devlet Hastanesine üzerinde 112 Acil Servis kıyafeti ile gelerek buraya tayin edildiğini söyleyen sahte doktor, hekimin dikkati sayesinde fark edildi.

Yüksekova Devlet Hastanesine bu sabah üzerinde kıyafeti ve sahte evrakları ile giden Ceyhun Sönmez'in sahte doktorluğu birkaç saat sürdü. Başhekim Yardımcısı Ahmet Şen'in dikkatli davranması ile herhangi bir hastaya bakamadan fark edilen sahte doktor Ceyhun Sönmez polislere teslim edildi. Şahıs, önce İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü, ardından tekrar hastaneye sağlık kontrolüne getirildi. Şahıs, emniyet işlemlerinden sonra mahkemeye sevk edilecek. Şahsın, aynı şekilde daha önce de Erzincan Devlet Hastanesinde ve Kıbrıs'ta sahte doktorluk yapmaya kalkıştığı öğrenildi.

Olayı anlatan Yüksekova Başhekim Yardımcısı Ahmet Şen, "Sabah saat 09.30-10.00 civarında bir arkadaş kendisinin İstanbul 112'de çalıştığını, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün görevlendirmesi ile başlamak istediğini belirtti. İsmi Ceyhun Sönmez olan arkadaşın resmi yazısını istedik. Resmi yazısına baktığımızda çok uygunsuzluk gördük. Normal bir resmi yazıya uymayan birçok hatalar vardı. Yazıda herhangi bir bakanlık oluru ya da valilik oluru gözükmüyordu. Ayrıca birçok yazım yanlışı vardı, sayı numarasında sıkıntı vardı. Bunun üzerine biz şüphelenip ismini internetten tarattığımızda daha önceden de birçok yerde doktor olarak başlamak istediğini belirtmiş bir sahte doktor olduğunu gördük. Hiçbir hastaya bakamadan kendisini fark ederek hastane polisimize teslim ettik." dedi.

TIP FAKÜLTESİNDEN 4. SINIFTA ATILMIŞ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Bölümü 4. sınıf öğrencisi iken 2004 yılında
hasta evraklarında sahtecilik yaptığı iddiasıyla üniversite doktorlarının şikayeti üzerine adliyeye sevk edilen Ceyhun Sönmez, mahkeme tarafından 5 yıl içerisinde bir daha suç işlememek kaydıyla serbest bırakılmış. Bunun üzerine Sönmez, KTÜ'den atılmış.

Sönmez, daha sonra Erzincan Devlet Hastanesinde, ardından Kıbrıs Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Acil Servisi’nde üç hafta boyunca staj yapıp üç kez de nöbete girmiş. Çok sürmeden sahteciliği ortaya çıkınca gözaltına alınıp tutuklanmış. 3 ay boyunca Kıbrıs'ta cezaevinde kalan Sönmez daha sonra serbest bırakılmış.