CHP'li milletvekili adaylarının dün Erzurum'da polis ve zabıta tarafından engellenen CHP seçim tanıtım TIR'ı, bugün Havuzbaşı Kent Meydanı'nda standını açtı.

CHP milletvekili adayları Gonca Aytaş ile Orhan Bozkurt, seçim propaganda çalışmalarında tehditlerle karşılaştıklarını açıkladılar. Milletvekili adayı avukat Gonca Aytaş, polis ve zabıtanın stant kurulmaması için resmi bir tebliğde bulunmadan huhuksuzca kendilerine baskı uyguladıklarını söyledi. Hiçbir resmi tebligat olmadığı halde önce zabıtalar, ardından polis tarafından müdahale edildiğini anlatan Aytaş, seçim TIR'ına parasını ödeyerek elektrik çekmelerinin de TEDAŞ görevlileri tehdit edilerek engellendiğini kaydetti.

Orhan Bozkurt da yaptığı açıklamada Erzurum'da eşit şartlarda demokrasi mücadelesi vermeye çalıştıklarını anlatarak, "Burada yaptığımız kötü birşey yok. Burada projelerimizi aktarıyoruz vatandaşlara. Ama bir çok baskı ile karşılaşıyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Kamuoyu çektiklerimizi görsün. Bu malum zihniyet müsaade etmiyor. Biz de sonuna kadar bu imkanlarla, partimizi bu hukuksuzluğu, yolsuzluğu, iktidara yürüyüş sürecimizi anlatacağız. Eski içişlerdi bakanı, şimdi o da bizim gibi bir adam, devletin imkanlarıyla özel uçaklarla seçim kampanyası yapıyor. Tam 10 gündür şu aynı alanda Efkan Ala'nın da standı vardı. Ama ona kimse müdahale etmedi. CHP'ye sıra gelince ana muhalefetiz bize 2 günlük stant için müsaade etmiyorlar, bunu da halkımızın taktirine sunuyoruz." açıklamasında bulundu.