Bakırköy'de zabıta ekibinin bulunduğu araca pompalı tüfekle ateş açıldı. Saldırıda silahtan çıkan mermiler araca isabet ederken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri, Şenlikköy ve çevresinde bulunan cami önlerindeki dilencilere yönelik çalışma yaptı. Cuma namazı çıkışında cami önlerindeki dilencileri uzaklaştıran zabıta ekiplerine, saat 14.00 sıralarında hurda kağıt toplayan bir grup tarafından saldırı yapıldı. Hurda kağıt toplayıcıların bulunduğu kamyonetten zabıta aracına pompalı tüfekle ateş edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda mermiler aracın ön sağ camı ile kapısına isabet etti. Saldırganlar olay yerinden kaçtı. Zabıta ekibinin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Plakası belirlenen kamyonetin Küçükçekmece'de terk edilmiş olarak bulundu. Araçlarını bırakıp kaçtıkları belirlenen 2'si kadın 3 şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNE GELDİ

Saldırının ardından olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yetkililerden bilgi aldı. Zabıtalara geçmiş olsun dileğinde bulunan Kerimoğlu, "Kağıt toplayıcılar, dilenciler ve diğer kanun dışı Bakırköy dahilinde iş yapmak isteyen bir takım insanların, görevi başında olan zabıta ekiplerimize karşı bir saldırısı oldu. Bu işin failleri gözaltına alındı. Biz Bakırköy'de bu tür hukukdışı uygulamalara asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu. Kağıt toplayıcıları ve dilencilerin zabıtanın uygulamalarından rahatsız olduğunu kaydeden Kerimoğlu, şöyle konuştu: "Birkaç zamandır, zabıta ekiplerimizle sürtüşmeleri vardı. Yapılan dilencilik faaliyetlerine zabıtamız izin vermiyordu. Kağıt toplamalarına izin vermiyordu. Bununla ilgili olarak zannedersem bir gözdağı vermek niteliğinde zabıtanın çalışmasını engelleme niteliğinde bir taciz olmuş."