Kapatılan yolsuzluk soruşturması şüphelilerinden Reza Zarrab, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Duruşmada son sözünü söyleyen Zarrab’ın avukatı, müvekkili hakkındaki usulsüz ilbişkilerle ilgili takipsizlik kararı verildiğini belirtti. Bu nedenle tazminat cezası verilmesini talep etti.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı da ne Zarrab’ın ne de avukatının rüşvet vermediğini söyleyemediklerini kaydetti. Davanın reddedilmesini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, kısmen kabul kararı vererek Kılıçdaroğlu’nu 5 bin lira manevi tazminata mahkum etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Nisan 2014 tarihli grup konuşmasında Zarrab’a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Zarrab’ın avukatlar şikayet dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun, “Bir yabancının 4 bakanı nasıl satın aldığını gördük. Rıza Sarraf’ın aile fotoğrafında da önemli bir yeri var. Balkon konuşmasında bütün soyguncular oradaydı, Sarraf da orada olsun. Rüşvetin adı cari açık oldu şimdi. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır.” ifadelerini kullandığını belirtti. Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştı.