Konya’da internetten sipariş verdiği zayıflama çayını 15 gün kullandıktan sonra komaya giren ve karaciğer nakli olan Seda Nur Çalışkan (21) taburcu edildi. Mevlana Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Çalışkan, evde müşahede altında tutuluyor. Genç kızın ağabeyi Muhammet Ali Çalışkan, kardeşinin geçen hafta taburcu edildiğini ve mikrop kapma riskine karşı evde müşahede altında tuttuklarını aktardı. Çalışkan bu nedenle kardeşinin yanına şimdilik kimseyi almadıklarını ifade etti.

Üniversite öğrencisi Seda Nur Çalışkan, 94 kiloya ulaşınca fazla kilolarından kurtulmak için internette araştırma yaptı. Zayıflamak için internetten çay sipariş eden Çalışkan, 15 gün boyunca bu çaydan içince aniden rahatsızlandı. Fenalaşıp komaya giren genç kız, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.
Hastanede 'Akut karaciğer yetmezliği' teşhisi konulan Çalışkan'a önce ilaçlı tedavi uygulandı ancak tedaviye cevap vermeyince karaciğer nakline karar verildi. Tıp Fakültesi, organ nakli için Sağlık Bakanlığı Organ Nakil Merkezi'ne bilgi verdi. Seda Nur Çalışkan’a yaklaşık 20 gün önce İstanbul'da beyin ölümü gerçekleşen organları bağışlanan kişinin karaciğeri nakledildi. Genç kız, organ naklinin ardından sağlığına kavuşup taburcu edildi. Çalışkan evde müşahede altında tutuluyor.