Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin üç ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 30 kilogram eroin ele geçirildi, 14 kişi ise gözaltına alındı.

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 29 Eylül 2014 tarihinde başlattığı soruşturma kapsamında harekete geçen jandarma, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçunu örgütlü olarak işleyen şahıslara yönelik çalışma başlattı. Bir istihbaratı değerlendiren jandarma Keşan ilçesinde torbacı adı verilen uyuşturucu madde tacirlerini takibe aldı. Yapılan teknik takip sonucunda Edirne, İstanbul ve Van hattındaki uyuşturucu trafiğini ortaya çıkartıldı.
Soruşturmanın başlatıldığı tarihten itibaren jandarma farklı zamanlarda üç ilde tam 6 operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda aralarında görevden uzaklaştırılan Uzunköprü Eski Cumhuriyet Savcısı ve uyuşturucudan açığa alınan bir polis memurunun da olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda 161 kilogram esrar ve 22,5 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

30 KİLOGRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Uyuşturucu tacirlerinin peşini bırakmayan Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bir operasyona daha imza attı. “Şah-Mat” adı verilen operasyon sabah 05:00 sıralarında Van, İstanbul ve Edirne’de belirlenen adreslere eş zamanlı gerçekleştirildi. Yapılan operasyon sonucunda Van’da 4, İstanbul’da 9 ve Edirne’de 1 kişi gözaltına alındı. Şahıslara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramada İran’dan getirilen satranç kutuları içerisinde gizlenmiş vaziyette 30 kilogram eroin ele geçirildi.