Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında düzenlenen Belediye Meclisi 2015 Mart ayı olağan toplantısında, bir grup köylü tarafından yapılan pankartlı eylem dikkatleri çekti.

Belediye Meclisi'nin bugün, 16 sayılı kararı ile AK Parti grubunun oylarıyla kabul edilen Arsuz ilçesine bağlı Karahüseyinli Mahallesi'nde yer alan yaklaşık 40 dönümlük zeytin tarlasının imara açılmasına, köylüler, açtıkları pankartlarla tepki göstererek topraklarına sahip çıktı. Konunun gündeme geldiği ve itirazların olduğu mecliste, Karahüseyinli'den kadınlı erkekli gelen mahalle sakinleri, 'Toprak yoksa hayat yok, zeytin ağaçlarımızı kestirmeyiz, üretmek istiyoruz ve Arsuz'da tarım alanlarında yapılaşma istemiyoruz' gibi pankartlar açarak, AK Parti grubunu protesto etti.

Zeytin tarlalarının imara açılması itirazına AK Parti meclis üyelerinden 25'i itirazın reddine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başta olmak üzere CHP, MHP ve Saadet Partisi (SP) grubu itirazın kabulüne karar verirken, bazı AK Parti meclis üyeleri çekimser kaldı. Meclis toplantısı sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a teşekkür eden köylüler, doğa ve çevre taraftarı bir başkanları olduğundan dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini belirttiler.