Elbistan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de etkisini gösteren kuraklığın, önümüzdeki süreçte tarım sektörünü etkileyeceğini düşünmediğini ifade etti.

ABD, Kuzey Avrupa ve Doğu Anadolu'da yaşanan şiddetli don olaylarından örnekler veren Elbistan, bunun bir mevsim kayması olduğunu belirtti.

Yağışlarda sıkıntı yaşanmayacağını dile getiren Elbistan, şöyle konuştu:

"Örnek vermek gerekirse Kahramanmaraş'ın yağış ortalamalarına baktığımızda yoğun yağışların şubat ve mart ayında olduğunu görüyoruz. Bunun için de kuraklıkta korkulacak bir şey yok. Ama şuanda yağış olmaması ciddi bir sıkıntıdır. Kahramanmaraş, özellikle de Gaziantep için hayati önemi bulunan Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranı kaygı verici gözükse de önemli olmadığını düşünüyorum."

Şubat ayında gelmesi beklenen ana yağışlarla tarım topraklarının sularla buluşacağını öngören Elbistan, uzun vadede etkisi olmayacak kuraklığın geçici olduğunu kaydetti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın da Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'teki barajların kuraklık nedeniyle kritik eşiğin altında olduğunu söyledi.

Kritik eşiğin gelecek aylarda gerçekleşecek yağışlarıyla aşılacağına inandığını belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Geçen yıla oranla doluluk oranı Adıyaman Çamgazi Barajında yüzde 59'dan 24'e, Kilis Seve Barajında yüzde 83'ten 72'ye, Gaziantep'teki Kayajık Barajında yüzde 52'den 37'ye, Hancağız Barajında yüzde 46'den 43'e, Kahramanmaraş'taki Menzelet Barajında yüzde 68'den yüzde 51'e, Sır Barajında  yüzde 65'den 46'ya, Kartalkaya Barajında ise yüzde 83'den 27'ye düştü."

Yaşanan kuraklığın barajları ve depolama tesislerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Aydın, vatandaşları suyu tasarruflu kullanmaya çağırdı.