Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamada ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiği, 13'ü ağır 28 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, patlamanın ardından, Antakya ve Reyhanlı Devlet hastaneleri ile Suriyeliler tarafından sığınmacılar için kurulan hastanelere kaldırılan yaralıların tedavileri sürüyor.

Hastanede hayatını kaybedenlerle birlikte ölenlerin sayısının 12'ye yükseldiği belirtildi. Patlamada yaralanan 28 kişiden 9'unun Türk, 19'unun ise Suriye uyruklu olduğu belirtildi. Yaralılardan 13'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi. Durumu ağır olan yaralılardan 5'inin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.


Bu arada, patlama sırasında 19 Suriye plakalı araçta ise maddi hasar meydana geldi.

GÜN BOYU YAŞANAN GELİŞMELER

ÖLENLER SURİYE UYRUKLU

Reyhanlı Belediye Başkanı, bir araçta bomba düzeneğinin bulunduğunu  patlama anında 5 kişinin yanarak hayatını kaybettiği 2 kişinin de kaldırıldıkları hastanede öldüğünü söyledi. Belediye başkanı Hüseyin Şanverdi ölenlerin Suriye uyruklu olduğunu söyledi.

Patlamanın Suriye plakalı bir taksinin Türkiye girişi sırasında meydana geldiği belirtildi. Gümrük kapısındaki bir görgü tanığı ise ölü sayısın çok daha fazla olduğunu araçlar içindeki insanlardan kaç kişinin hayatının kaybettiğinin bilinmediğini, araçtaki patlamanın olduğu sıralarda o bölgenin yakınına bir de havan mermisinin düştüğünü ileri sürdü. Görgü tanığı, sınır kapısında bulunanların en az yarısının Türk vatandaşı olduğunu, TIR'larla nakliyat yapanlarla birlikte Türkiye'ye girip çıkanlardan oluştuğunu söyledi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Belediye başkanı Hüseyin Şanverdi, olayda ölü sayısının 9'a yükseldiğin 30'a yakın yaralı bulunduğunu açıkladı. Başkan Şanverdi ölenlerden 4'ünün Türk, 5'inin de Suriye uyruklu olduğunu söyledi.

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldığı bildirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama, Bakanlar Kurulu toplantısına ara verildiği sırada meydana geldi.

Başbakanlık yetkilileri, Başbakan Erdoğan'ın gelişmelerle ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüşüp bilgi aldığını, olayı yakından takip ettiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri patlamanın bir araçta meydana geldiğini açıklarken kapı girişinde bekleyen araçların büyük tahribat gördüğünü açıkladı.

SON AÇIKLAMA: 3'Ü TÜRK 12 ÖLÜ

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gümrük Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ölü sayısının 12'ye yükseldiği, hayatını kaybedenlerin 3'ünün Türk olduğunu bildirildi.

Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de hastaneye başvurdu. Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32'ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.

Bu arada, olay yerine gelen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in incelemelerinin sürdüğü belirtildi.