İskenderun ilçesinde, 3 yıl önce Denizciler beldesindeki Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi'ne yapılan saldırıda yaralanan ve vazife malülü olarak emekli olan polis memuru Halil Kara , geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Evli ve üç çocuk babası Kara için önce İskenderun Emniyet Müdürülüğü'nde tören düzenlendi. Burada düzenlenen törende, Kara'nın özgeçmişi okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Taştan'ın yaptığı duanın ardından Kara'nın cenazesi Bitişik Camisi'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kara'nın cenazesi, Bitişik Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, Kara'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kaymakam Hasan Özyiğit, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kamil Türkdönmez, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İskenderun'un Denizciler beldesindeki Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi'ne 13 Ekim 2011 tarihinde yapılan saldırıda, bir polis memuru ölmüş, 2 polis memuru ile bir sivil memur yaralanmıştı. Olayda bir terörist de ölü olarak ele geçirilmişti.