Alınan bilgiye göre olay, İskenderun'a bağlı Karaağaç beldesindeki Onur Siteleri'nde meydana geldi. Yazlık evinde yaşamakta olan Ahmet Şanlı (60), saat 16.00 sıralarında tartıştığı eşi Mevlüde Şanlı'yı (57) ruhsatlı tabancasıyla vurduktan sonra silahı şakağına dayayıp intihar etti. Komşuların silah seslerini duyarak eve gitmeleri üzerine ortaya çıkan olayda Ahmet ve Mevlüde Şanlı'nın cansız bedenleri yatak odasında bulundu.

Polis ve nöbetçi savcı olay yerinde incelemelerini yaparken, Şanlı ailesinin akrabaları ve tanıdıkları dışarıda merakla beklediler. Ahmet ve Mevlüde Şanlı'nın cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazelerin çıkarılışı sırasında akrabaları sinir krizleri geçirdiler.

Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu da acı haberi alarak olay yerine geldi. Yolcu, ikisinin de öldüğünü ama olayın neden meydana geldiğini bilmediklerini söyledi.

Çiftin yakınları ise, "Canlarım benim, ölüm size yakışmadı" diyerek feryat ettiler. Ahmet Şanlı'nın 18 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra ailesiyle birlikte sade bir hayat sürdüğünü söyleyen yakınları, böyle bir olayın neden yaşandığına anlam veremediklerini belirttiler.

Şanlı ailesinin iki erkek, bir kız çocukları olduğu ve üçünün de şehir dışında bulundukları, çiftin kızları Belvan'ın haziran ayındaki nişanı ve sonrasında düğünü için hazırlık yaptıkları öğrenildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.