Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı 20 mahalle muhtarı, ilçe kaymakamı Hasan Yaman’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin amacının, yaşanan darbe girişimlerinin kınanması ve geçmiş olsun dileklerinde bulunulması olduğu belirtildi.
Mahalle muhtarları adına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Hürriyet Mahalle Muhtarı Kadir Kürtül, “Her türlü darbelere karşıyız. Milletten toplanan vergilerle maaşını alan hainler, devletin uçağıyla, tankıyla, helikopteriyle ve silahıyla meydanlara çıkıp halkın üzerine ateş ettiler. Ülkeyi karanlığa götürmek istediler. Elbette bu yapılanlar cezasız kalmamalı” dedi.
İlçe kaymakamı Hasan Yaman ise “Yapılan bu nazik ziyaretten dolayı teşekkür ederek, karanlığa gömülmek istemeyen halkımız darbecilere karşı gereken cevabı vermiştir. Bu millet 1960-1980 askeri darbelerini gördü ve bir daha o günlere dönmek istemedi. Devletimiz büyüktür ve bu sıkıntıları atlatacaktır. Demokrasi, vatan ve bayrak uğruna tankların önüne kendini siper eden ve şehit olan vatandaşlarımıza ve görevi başında hayatını kaybeden emniyet mensuplarına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.