Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Şıreki kardeşler, savaşın hayatını altüst ettiği Suriyelilerden sadece ikisi. 

Rana Şıreki (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'te evlerine isabet eden varil bombası sonucu 19 yaşındaki kızını kaybettiğini ve kendisinin de yatağa mahkum olduğunu söyledi.

Bombalı saldırıdan kurtulan kocasının keskin nişancılar tarafından vurulduğunu ve belden aşağısının tutmadığını belirten Şıreki, ''Rejim güçleri 5 ay önce bulunduğumuz bölgeye varil bombası attı. Saldırıda yaralandım ve yatağa mahkum oldum. Eşim bombardımandan yara almadan kurtuldu fakat keskin nişancılar tarafından vurularak felç oldu. Belden aşağısı tutmuyor. Buraya gelemedi. Kendimizi zor kurtardık. 3 çocuğum Suriye'de babalarına bakıyor. Onlardan haber alamıyorum. Ben yürüyemiyorum, yatağa bağlı bir şekilde yaşıyorum. İhtiyaçlarımı yaşlı annem gideriyor'' diye konuştu.

- "Kızımı keskin nişancılar vurdu"

Patlama sonrası psikolojik sorunlarının olduğunu anlatan Rana Şıreki, şunları söyledi:

"Savaş beni ailemden etti. Kızım bombadan kurtuldu, keskin nişancılar vurdu. Gözümün önünden gitmiyor. O daha 19 yaşındaydı. Ne yapacağımı bilmiyorum, burada tedavi olursam ailemin yanına giderim. Maddi durumum olmadığı için yetkililerden yardım bekliyorum."

Kardeşlerden 45 yaşındaki Muhammed Fevaz Şıreki de bombardımanda bir bacağını kaybettiğini, tedavi için Türkiye geldiğini söyledi.

Hayırseverlerin desteği ve 60 yaşındaki babasının cami önünde sattığı erzaklarla geçimlerini sağladıklarını anlatan Şıreki, "Protez bacaklarının olması için yetkililerden yardım talep ediyorum. Burada çok zor günler geçiriyoruz. Türk insanı bizlere kapılarını açtı, yemeklerini paylaştı. Kendilerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.