Hatay’ın İskenderun İlçe Belediyesi bünyesindeki memur, işçi ve sözleşmeli çalışan personelin maaşlarıyla ilgili düzenlenen promosyon ihalesini Halk Bankası kazandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, belediye personeline kişi başına 2.039 TL promosyon ücreti ile Türkiye’de bir rekora imza attıklarını belirterek sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İskenderun Belediyesi bünyesinde çalışan toplam 405 memur, işçi ve sözleşmeli personeli ilgilendiren maaş promosyonunun kişi başına düşen 2.039 TL ücreti peşin olarak personellerin hesabına yatırıldığı belirtildi.

İskenderun Belediye Meclisi salonunda düzenlenen imza törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Halk Bankası Adana Bölge Koordinatörü Mustafa Atlı ve beraberindeki heyet, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Bilgin, Ahmet Çetinkaya ve belediye personelleri katıldı.

Kişi başı tutar Türkiye rekoru

Sözleşmeyi imzalayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Belediye personelimiz üç yıl süreli olarak maaşlarını Halk Bankası’ndan alacaktır. Personelimizin maaş alacağı bankanın belirlenmesi ve promosyon verilmesi noktasında en yüksek rakamı kişi başına 2.039 TL olarak Halk Bankası vermiştir. Ayrıca bu Türkiye rekoru oldu. Bu nedenle Halk Bankası ile İskenderun Belediye Başkanlığı olarak protokolü imzaladık. Ayrıca belediyemiz personeline promosyonları peşin olarak hesaplarına yattı. Bizler her zaman personelimizin yanındayız” dedi.

Düzenlenen protokol ile ilgili bilgiler veren Halk Bankası Adana Bölge Koordinatörü Mustafa Atlı ise, “İskenderun Belediyesi ile yaptığımız protokol gereği belediyede çalışan işçi, memur ve sözleşmeli personel toplam 405 kişiye kişi başı 3 yıl için 2 Bin 039 TL promosyon verdik. Protokol 3 yıllıktır. Halk bankası olarak İskenderun Belediyesi’nin yanındayız. Kredi konusundan da elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ayrıca personelin bankamızdan gerçekleştireceği işlemlerden ücret alınmayacak. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Seyfi Dingil ve Atlı belediye meclis salonuna geçerek yetkili sendikalardan Hak-İş Temsilcisi Mehmet Yetim ve Bem-Bir-Sen işyeri temsilcisi Ersin Kaya ile protokolü imzaladı.

İskenderun Belediye Meclis salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Halk Bankası Adana Bölge Koordinatörü Mustafa Atlı ve beraberindeki heyet ile birlikte Başkan Yardımcıları Mehmet Bilgin ve Ahmet Çetinkaya’nın yanı sıra belediye personelleri de katıldı.