Hatay Valisi Ercan Topaca, Suriye’de yaşanan iç karışıklığın sona ermesinin ardından ülkenin inşasında başta Hatay olmak üzere tüm Türkiye’nin rol alacağını söyledi.

Her türlü olumsuzluğa her türlü sıkıntıya rağmen Hataylıların geleceğe umutla baktıklarının altını çizen Vali Ercan Topaca Suriye’de yaşanan iç karışıklığın başta Hatay olmak üzere tüm ülkeyi ve bölgeyi etkilediğini söyledi. Yaşananlara rağmen “Her krizin ardından ülkeler ve kentler için büyük fırsatlar doğar” diyen Topaca karşılarında yıpranmış, savaşın bütün sonuçlarını yaşayan bir Suriye olduğunu söyledi. Türkiye ve Suriye’nin geçmişte 400-500 yıl aynı devletin parçası olduklarının altını çizen Topaca şöyle konuştu: “Aslında iki kardeş milletiz. Oradakilerde bizim kardeşimiz, dostlarımız, tarihdaşlarımız. Onların düştüğü yerden savaşın getirdiği acılardan kurtarılması Suriye’nin yeniden imarı, inşası, ihyası öncelikle Hatay’ın ve Türkiye’nin yapacağı bir iştir. Bunu yaparken de elbette kent içinde Türkiye içinde belli fırsatlar ve imkânlar olacaktır. Kendi refahımızı artırma anlamında. Suriye’nin refahını ve Suriyeli insanların refahını arttırma anlamında huzurunu sağlama anlamında oraya yardım edeceğiz. Onlarla birlikte çalışacağız. Suriye’yi yeniden imar ve inşa edeceğiz. Hatay’ımızı ve Ülkemizi Ortadoğu’ya doğru o bölgedeki bütün kentlerle çalışabilen, ortak projeler yapabilen, birlikte hareket edebilen, birlikte ticaret yapabilen bir noktaya doğru gideceğiz. Dünyanın gittiği yön bu yöndür. Bizimde inşallah yapacağımız yollarla atacağımız adımlarla ticari, sosyal, kültürel, dini ve değişik işbirliği alanlarında her iki Ülkenin de gelişmesine, refahına, huzuruna, barışa önemli katkılar olacaktır.”

Türk milletinin her türlü olumsuzluğa rağmen yeri geldiğinde düşmanına dahi yardım elini uzattığının unutulmamasını isteyen Topaca, “Her türlü olumsuzlukta dahi düşmanınız bile olsa elini uzatan bir milletiz. İnşallah Suriye’de de karışıklık sona erdikten sonra oranında imarına inşasına kent ve ülke olarak bizlerde yardımcı olacağız. Birlikte gelişeceğiz, birlikte refahı paylaşacağız. Geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.