24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Günü'nde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'den skandal sansür. Başkan Güngör ya da Güngör adına işgüzarlık yapan çalışanları Hber46'nın yaptığı yorumu sildi. Hayrettin Güngör, Basın Bayramında dahi eleştirilere tahammül edemedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Instagram'dan bir paylaşım yaparak 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Güngör ifadesinde "Gece gündüz büyük bir emek ve özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı‘nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Haber46, bu paylşımın altına bir yorum yazarak gazetecilere karşı yapılan baskıyı eleştirdi. Haber46'nın yaptığı asla hakaret içermeyen, tam bir olgunluk içinde yapılan yorum kıs zaman içinde silindi.

Haber46 yorumunun bir kısmında "Gönüller yapmaya geldiniz ama şehrin en sağlam binalarını yıktığını gibi, yıkmadığını gönül kalmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu arada Hayrettin Güngör'ün 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlama mesajına tek bir yorum dahi yapılmadı. Güngör, mesajına Haber46 tarafındn yapılan tek yorumu da sildi.

NOT: Sayın Güngör isterse yaptığımız ve kendileri tarafından silinen yorumumuzu kamuoyuna açıklayabilir.