Kahramanmaraş'ın simgesi haline gelen ve aylar önce Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün aldığı şok bir kararla yıkılmaya başlanan Özel İdare binası bir türlü yıkılamıyor.

Şehrin simgesi haline gelen ve Kahramanmaraş'ın Depreme dayanıklı en sağlam binası olduğu düşünülen Özel İdare İş Merkezi'nin yıkımı ne zaman tamamlanacak.

Özel İdare İş Merkezi'nin yıkımını izleyen vatandaşlar iş makinesinin bina yıkmak ta zorlandığını görünce " Yazık oldu güzelim binaya. Bu bina Kahramanmaraş'ın simgesiydi. Birazcık düzenleme ile çok kullanışlı hale getirilebilirdi. Kendi elimizde şehrin en kıymetli binasını yıkıyoruz. Hayrettin Güngör bu vebalin altından kurtulamaz" dediler.

Kahramanmaraş özel idare binası

Yapılan tüm anketlerde ve röportajlarda vatandaşların yıkılmaması yönünde görüş bildirmesine ve tepki göstermesine rağmen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör inadından ve ısrarından vazgeçmeyerek binayı yıkma kararı aldı. binanın yıkılmaya başlanmasının ardından tepkilerin artması üzerine bir açıklama yapan Başkan Güngör'ün yıkım ekibinden bir yetkili "yaptığımız incelemelerde binanın düşünüldüğü kadar sağlam olmadığını gördük" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak yüzbinlerce insanın gözü önünde devam eden yıkım çalışmasında binanın çok sağlam olduğu, iş makinesinin bina yıkmak da zorlandığı özellikle sütunları hiç yıkamadığı görüldü.

Özel İdare İş Merkezi'nin yıkımına izleyen vatandaşların tepkileri ise devam ediyor