Kahramanmaraş'ta piknik sezonu başladı. Her ne kadar her gün gelen zamlar nedeniyle vatandaşın pikniğe gidecek durumu olmasa de yine de yavaş yavaş piknik alanları dolmaya başladı. Özellikle akaryakıt ve ete gelen zamlar nedeniyle bu sene piknik alanlarına gidenlerin sayısında büyük azalma bekleniyor.

20190811_2_37736203_46742198

Kahramanmaraş'ın önemli piknik alanlarından Fırnız çayı çevresi ile ilgili ise geçtiğimiz yıllarda yaşanan yoğun şikayetler sonrası vatandaşın beklentileri boşa çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığına ait dere üzerine dahi çardak kurup çok fahiş fiyatlarla kiraya veren işletmecilere bugüne kadar dur diyen olmadı. İşletmeler tutturabildiği fiyatlardan çardak kiralamaya devam ediyor. 

HAYRETTİN GÜNGÖR SÖZ VERMİŞTİ

Fırnız'daki yoğun şikayetler üzerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Fırnız'ın Büyükşehir'e tahsisi için Tarım ve Orman Bakanlığına yazı yazıldığını açıklamıştı.

Fırnız'daki piknik alanlarında çardklar geçtiğimiz yaz 50 ile 100 lira arasında kiraya veriliyordu. Bu durum ise vatandaşın tepkisini çekiyordu. Konuyla ilgili vatandaşların tepkisinin artması üzerine Başkan Güngör "Tarım ve Orman Bakanlığımıza tahsis yazılarımızı yazdık." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Fırnız'ı Büyükşehir'e tahsis etmesinin ardından bölge vatandaşların hizmetine sunulacaktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın konuyla ilgili nasıl bir cevap verdiği, Büyükşehir'in konuyu takip edip etmediği ise belirsizliğini koruyor.

Vatandaşlar konuyla ilgili Başkan Hayrettin Güngör'den açıklama bekliyor.