Yerlikaya, devletin felaket bölgesindeki seferberlik ruhuyla harekete geçtiğini belirterek, 6 Şubat depremlerinin ardından devam eden kurtarma ve yardım çalışmalarına dair detayları paylaştı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, depremin ardından devletin tüm kurumları, personeli, araç gereç ve imkanlarıyla felaket bölgelerinde canla başla çalıştığını vurguladı. Türkiye'nin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir konut seferberliği başlattığını belirten Yerlikaya, şu ana kadar depremzedelere toplamda 46 bin konutun anahtarlarını teslim ettiklerini ifade etti.

Jeofizik Profesörü: Depremler Mevsimlerle İlişkili Değil! Jeofizik Profesörü: Depremler Mevsimlerle İlişkili Değil!

kapicam_2

Arama kurtarma çalışmalarına da değinen Bakan, ulusal ve uluslararası birçok ekip ile koordineli olarak yürütülen operasyonların başarıyla tamamlandığını kaydetti. Ayrıca, deprem bölgesindeki halkın yanı sıra yurt dışından gelen yardım kuruluşlarına teşekkür etti.

Bakan Yerlikaya, depremin birinci yılında hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarken, ailelerine başsağlığı diledi. Açıklamalarında, devletin ve milletin birlik ve dayanışma içinde olduğuna vurgu yapan Yerlikaya, yaşanan felaketin asrın dayanışmasına dönüştüğünü belirtti.