HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Iğdır Şube Başkanı Zeki Abaş, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) ziyaret etti.
Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı ziyarette konuşan Şube Başkanı Abaş, ASİMDER’in gündeme taşıdığı sözde Ermeni soykırımının milli politika olduğunu belirterek, “Türkiye kadar tüm Müslüman alemi de ilgilendirir. Ermeni çeteleri, bu coğrafyada katliam yaparken ırka değil dinine göre katletmiştir. Bizlerin dedeleri de bu katliama karşı savaşmıştır. Onun için sizin teşkilat olarak savunduğunuz bu davada yanındayız, sizlerinde özellikle taşeron işçilerin sorunları ile haklarını savunduğumuzda yanımızda görmek isteriz. Ancak STK’lar olarak birlikte harekat edersek başarıya ulaşırız” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ASİMDER Genel Başkanı Gülbey ise; “Türkiye genelinde güçlü bir teşkilat ve örgütlenmeye sahip olan konfederasyon temsilcilerinin ziyareti beni ve yönetimimizi memnun etmiştir. Bizler tüm İslam aleminin uğradığı haksızlığı dile getirip insanlarımızı bilinçlendiriyoruz. Ermen faşistleri sadece Türkiye’de değil Azerbaycan’da ve İran’da da Müslümanları katletmişlerdir. Halen bu ülkelerde tespitli toplu mezarlar bulunmaktadır. Sizler nasıl bu milli meseleye duyarlı iseniz, bizlerde siz taşeron işçi kardeşlerimizin daha iyi yaşam şartları ve huzur için vermiş oldukları mücadelenin yanındayız ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyarettin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Iğdır Şube Başkanı Zeki Abaş’a Türkiye-Azerbaycan ve dernek flamasının bulunduğu masa bayrağı ve Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamlarını içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti.