Seçim mitinglerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak kent merkezinde Uşaklılara seslendi. 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu ifade eden Kılıçdaorğlu, “ ‘Efendim bunların durumunu düzelteceksin de kaynağı nereden bulacaksın diyorlar.’ Kaynağı bulacağım Ak saraya, para var emekliye yok, sözüm söz. Kaynağı var, 2,5 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar para var. Yandaşlara, ihalelere para var, emekliye gelince parayı nereden bulacaksın diyorlar, Suriyeliye para var emekliye yok. Hani öyle çok büyük paralardan da bahsetmiyoruz. Allah aşkına.” dedi.

Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye birer ikramiye vereceklerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Eğer sen emekliye verilecek paranın kaynağını bulamıyorsan, iyi de o koltukta niye oturuyorsun? İn o koltuktan. O koltuktan ineceksin, ben de emekliye, işçiye, köylüye hakkını vereceğim. Hiçbir siyasi parti liderinin yapmadığını biz yaptık size ne söz verdiysek noterden tasdik ettik. Başbakan olduğum ilk bayrama bu ikramiyeleri veremez isek hem başbakanlığı hem de siyaseti bırakacağım.” diye konuştu.

Maliye Bakanı'nın sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Maliye Bakanı ne dedi, asgari ücreti bin 500 TL yapmak zulümdür. Şimdi Maliye Bakanı'na sormak lazım, senin ayda aldığın 12 bin lira aylık seninki zulüm olmuyor da asgari ücretin bin 500 TL olması mı zulüm oluyor. Çiftçiler emeklerinin karşılığını alamıyor. Son 13 yıldır iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor, çünkü emeğinin karşılığını alamıyor.“ diye ifade etti.

Uşaklılardan 4 yıllık yetki isteyen Kılıçdaroğlu, “Huzurlu bir Türkiye için, gergin olmayan bir Türkiye için, insanların caddelerde özgürce gezdiği bir Türkiye için, herkesin birbirine gülümsediği huzurlu bir Türkiye için, 4 yılda refahı tabana yaymak için, güçlü bir Türkiye için sizden yetki istiyorum.” dedi.

Temiz siyaset yasası çıkaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede halkı değil kendini düşünen, cebini düşünen, yandaşını düşünen siyasete son vereceğiz, hiç kimsenin etnik kimliği ile uğraşmayacağız. Herkesin inancı kendi manevi dünyasının zenginliğidir, etnik kimliği ve inancı yaşama tarzını siyasete alet etmeyeceğiz.” dedi.

Türk halkının birinci sınıf demokrasiye layık olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ”Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz, Avrupa’da ne varsa benim ülkemin insanı da birinci sınıf demokrasiye layıktır. Makul şüphe ile insanları gözaltına almak, makul şüphe ile insanları hapse atmak, makul şüphe ile dosyaya gizli kararı koymak doğru değildir. İnsanların özgürce gezdiği ve düşüncelerini özgürce açıkladığı bir Türkiye sözü veriyoruz.”

Türk halkının gerginlikten bıktığını belirten Kılıçdaroğlu, “Gerginlikten bıktık, kirli siyasetten bıktık, halkına hesap veremeyen siyasetten bıktık, Yeni bir Türkiye yaşanacak bir Türkiye istiyoruz, Biz yaşanacak Türkiye istiyoruz, İşsizlik istemiyoruz, Yoksulluk istemiyoruz, Taşeron altında ezilen işçi istemiyoruz, Örgütlü toplum istiyoruz, Hak arayan toplum istiyoruz, Hiç kimsenin yatağa aç girmediği bereketli, zengin. Onurlu bir Türkiye, istiyoruz.” şeklinde konuştu. Miting sonrası Uşak milletvekil adaylarını kürsiye davet eden kılıçdaroğlu, vatandaşlardan 3 sıfır yapmalarını istedi.