Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından HDP’li milletvekillerinin serbest bırakılmasına yönelik yapılan açıklamaların ardından İMO Antalya Şubesi’ne bağlı Isparta İnşaat Mühendisleri Temsilciliği istifa kararı aldı.
Isparta İnşaat Mühendisleri Temsilcisi İbrahim Göçer ve yönetim kurulu üyeleri Ümit Çevikbaş, Mustafa Dülgerbaki, Münire Dikmen ve Mesut Oruç görevi bıraktı. Antalya Şubesi’ne sunulan istifa dilekçesinde şu görüşlere yer verildi:
"TMMOB; meslek odalarının üst kuruluşu ve meslek odasıdır. Fakat meslek odası kimliğinden uzaklaşmış ve üyelerinin mesleki sorunlarını tartışarak çözüm aramak yerine , yıllardır siyasi görüşler beyan ederek, amacı dışında miting ve bildiriler düzenleyerek, temsil ettiğimiz üyelerimizin fikirleri ile bağdaşmayan açıklamalarda bulunmaktadır. TMMOB’un 4.11.2016 tarihinde yayınladığı ’HDP’li milletvekillerini derhal serbest bırakılması’ açıklaması Isparta İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği’nin görüşü değildir ve mesleğimizle ve oda faaliyet amaçlarımızla hiçbir alakası bulunmamaktadır. Siyasi amaçlarla yapılmış bir açıklamadır. Bu açıklamalara tepki olarak TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Genel Merkezi ve bağlı bulunduğu diğer şube ve temsilciliklerin ve diğer meslek odalarının sessiz kalması bizlere büyük üzüntü vermektedir. Bu sebeplerden dolayı İnşaat Mühendisleri Isparta Temsilciliği Yönetim Kurulu olarak istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz."