Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’yi terörle teslim almak isteyenler bunu başaramayacaklar. Aldığımız son bilgilere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı” dedi.

Erdoğan, “İlk bilgi burada bir terör kokusu var. Oradaki kaçışmalar ve orada bir kadının rol oynadığını tespit ettiler. Gerekli inceleme sürüyor ondan sonra nihai karar verilecek” dedi.

2-istanbul-patlama-4kcA
SORUŞTURMA BAŞLATILDI, YAYIN YASAĞI GELDİ

İstiklal Caddesi’nde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada 5 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi. Ayrıca İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise, “İstanbul'daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur” denildi.

patlama21_21758096

SOYLU VE BOZDAĞ İSTANBUL’A GİTTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından İstanbul’a gitti.

1-istanbul-taksim-patlama-istiklal-UJ2U_cover

Edinilen bilgiye göre, Bakanlar Soylu ve Bozdağ’ın programlarını yarıda keserek İstanbul’a hareket ettiği öğrenildi.