Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden 30’unun ailesine Beşiktaş Belediyesi tarafından ev yaptırılarak teslim edilmişti. Başkan Murat Hazinedar da bu çalışmayı yakından görmek için aileleri ziyaret etti.
Beşiktaş Belediyesi, Soma faciasının ardından 30 aile için ilçede ev yaptırmak için girişimlerde bulunmuştu ve inşaat sürecinin uzun sürmesini göz önünde bulundurarak, ilçede inşaatı devam eden mevcut siteleri yapan müteahhitlerle görüşülüp Esentepe Mahallesi’nde, inşaatı tamamlanan siteden 30 daire satın alınmıştı. Dairelerin iç dizaynı, madenci ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapıldı. Dört bloktaki toplam 30 dairenin, merkezi sistem kaloriferli olacağı, beyaz eşyadan koltuk takımlarına, yatak odalarından perdelerine kadar tüm ihtiyaçlarının da yine belediye tarafından karşılanıp ailelere teslim edildi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da o aileleri ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Hazinedar, önce 30 aile ile yemekte buluşarak ailelerin sıkıntılarını dinledi. Ardından yaptırılan bir evi ziyaret eden Başkan Hazinedar vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Zaman zaman duygu dolu anların da yaşandığı ziyarette maden şehitleri için mevlid okutuldu.
Başkan Hazinedar ayrıca toplu sünnet törenine katılarak çocuklara moral verdi. Çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Hazinedar, her daim Soma halkının yanında olacağını belirtti.