15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi nedeniyle olağanüstü toplanan Büyükçekmece Belediye Meclisi ortak bir bildiri yayınlayarak anti demokratik girişimi kınadı.
Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında olağanüstü toplanan Büyükçekmece Belediye Meclisi, 15 Temmuz akşamında yaşanan darbe girişiminde yaşamını yitiren 208 kişi için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı.
Meclisi açan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, mecliste grubu bulunan siyasi partiler ve bağımsız meclisi tarafından imza altına alınan ortak bildiriyi okudu. Başkan Akgün’ün bildiriyi okumasının ardından AK Parti Grubu adına Başkanvekili Recep Erol, CHP Grubu adına Başkanvekili Coşkun Tanış partilerince hazırlanan bildiriyi okurken, Bağımsız Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız’da kendi adına hazırlamış olduğu bildiriyi okudu.
Büyükçekmece Belediye Meclisi Ortak Bildirisi
Büyükçekmece Belediye Meclisi tarafından imza altına alınan ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:
"Bizler, seçilmiş Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak; büyük Türk milletine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimi şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimini demokrasi tarihimize sürülmüş bir kara leke olarak addediyoruz. Yüce milletimiz bu darbenin karşısında canı pahasına durmuş, demokrasiye ve anayasal düzene sahip çıkarak darbecilere fırsat vermemiştir. Bu yüce millet gösterdiği asil davranışla her türlü övgü ve takdiri hak etmiştir. 15 Temmuz gecesi, Türk milletinin, devletine ve milli iradeye verdiği destek hiç bir zaman unutulmayacak ve dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılacaktır. Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi, gelecekte de halkın iradesine ve devlete karşı yapılabilecek her türlü hareket karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan tüm siyasi partiler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gibi, bizler de bu darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktayız. Büyükçekmece halkının temsilcisi olan bizler, demokrasinin, halkın iradesinin ve Anayasal düzenin korunması için tüm gücümüzle, her şartta mücadeleye devam edeceğiz.
Demokrasi ve hukuk devleti uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, yine bu uğurda yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Gün birlik günüdür, beraberlik günüdür. Gün kardeşlik günüdür. yüce Türk milletine geçmiş olsun, milletimizin başı sağolsun. Yaşasın demokrasi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti."